Besök det populära Höga Kusten

Höga Kusten är ett av de områden i Sverige som konstant har ökat besöksantalet de senaste åren. Världsarvet Höga Kusten är ett av de ställen som många vill besöka och det är mäktiga upplevelser som man kan få på denna plats. Från Örnsköldsvik i norr till Härnösand i söder sträcker sig detta fantastiska landskap som har en unik landhöjningen som gör att berg möter kust på ett magiskt sätt.

Om man bokar flyg så tar man sig enklast till Kramfors och Höga Kustens Flygplats. Därifrån så hyr man en bil för att åka runt i och upplever de sevärdheter som finns i området. Första stopp kan bli Högakustenbron en bilväg på cirka 4 mil. På 40 minuter så är ni vid en av Sveriges vackraste broar. Stanna till för en lunch på hotellet och njut av den härliga utsikten. Åk vidare söderut och ni kommer mot Skuleberget och senare Härnösand. Besök Hemsö Fästing eller gör ett besök på prisbelönta Hernö Gin.

Väljer ni att åka norrut så kommer ni så småningom till Örnsköldsvik. För den hockeyintresserade så är ju detta Foppaland och det är mycket ishockey i staden. Även om det finns en del trevliga sevärdheter här. Ett av Sverige största äventyrsbad kan Örnsköldsvik stoltsera med. Det kan vara skönt att efter en vandring vid Skuleberget åka upp och besöka relaxavdelningen med en skön Aufguss bastu och bubbelpool. Ta in på någon av staden hotell och utforska mer av höga Kusten nästkommande dag.